Zoeken in deze blog

donderdag, april 12, 2012

Bedrijven te afhankelijk van bank

10 apr 2012 - Boele Staal, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), meldde 10 april in het Financieele Dagblad (FD) dat Nederlandse bedrijven veel te afhankelijk zijn van bankkredieten. 
De banken hebben door de strengere kapitaals- en liquiditeitseisen minder speelruimte, dus moeten bedrijven op zoek naar alternatieve financieringen.
Met name innovatieve bedrijven met hoge risico’s komen volgens Staal moeilijk aan geld.
In Nederland stappen grootaandeelhouders met investeringsplannen veelal eerst naar de bank, terwijl in het buitenland vaker gekeken wordt naar eigen geld, partnerschap of investeerderskapitaal.'
Toch draaien de banken de kredietkraan niet dicht, zo blijkt uit de kredietgroei in Nederland. In februari was het 3,7 procent op jaarbasis. Voor 2008 was dat 13 à 14 procent.


Bron: FD


Minder afhankelijk van externe financiering

Wilt u minder afhankelijk zijn van uw bank voor het realiseren van uw groeidoelstellingen kijk dan eens een op 
KASSTROOM VOOR LEVENSBELANG VOOR ONDERNEMINGEN. Hierin beschrijf ik een aantal  praktische tips die u kunt toepassen zodat u minder afhankelijk bent van externe dure financiering. 


Wilt u met uw organisatie verder groeien maar de groei stagneert door allerlei factoren waarop u niet precies de vinger op kunt leggen..... dan heb ik voor u de oplossing LEES VERDER

Geen opmerkingen: