Zoeken in deze blog

Over mijzelf


Mijn naam is Peter van Oers (1957) en ben getrouwd met Cora van Gelder. Onze dochter Muriël zit nu in klas drie van het Gymnasium. Sinds 1996 wonen wij in Papendrecht.

Ik heb een financieel economische opleiding. Voordat ik mij in 1994 als zelfstandig interim manager vestigde heb ik financiële functies vervuld binnen de sectoren vastgoed, ICT en milieu. Als interim manager heb ik vanuit mijn bedrijf in verschillende rollen (directeur, financieel directeur, financieel manager of programma of projectmanager) o.a. verandering en herstructurering opdrachten uitgevoerd bij zelfstandige onderdelen van concerns en beursgenoteerd ondernemingen, MKB ondernemingen en non-profit organisaties binnen de sectoren vastgoed, onderwijs automotive, technische industrie en zakelijke dienstverlening.

De opgedane kennis en ervaring begeven zich op het terrein van strategische beleidsontwikkeling, financieelmanagement, veranderingsmanagement, turnaround & Corporate recovery, coaching en projectmanagement.

Met mijn bedrijf OFM heb ik een groot netwerk van interim managers, consultants en specialisten opgebouwd. Bij het uitvoeren van opdrachten voor bedrijven en organisaties maken wij optimaal gebruik van ons netwerk. Wij opereren als spin in het web en matchen de behoefte en het aanbod van kennis en ervaring.

Als persoon ben ik praktisch, resultaatgericht met een goed gevoel humor en de mens in organisaties. Kernwoorden voor mij zijn stimuleren, motiveren, samenwerking en teamvorming, integriteit, openheid, effectiviteit, resultaatgerichtheid en leiderschap.

Mijn drijfveer is het verbinden van mensen en organisaties. Door te verbinden ontstaan creatieve en innovatieve ideeën, groei en duurzaam resultaat. Zo ben ik o.a. zakelijk actief binnen de netwerken van de Drechtsteden en bezoek ik regelmatig verschillende seminars om kennis met anderen te kunnen delen. Mijn bijzondere interesse ligt op het terrein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarnaast coach ik belangeloos een aantal startende ondernemers.

Ook zet ik mij actief in voor het KWF kankerbestrijdingfonds en als MR lid van de onderwijsinstelling waar mijn dochter studeert. 

Zomers zeilen wij graag op het Haringvliet en op zee. Een paar keer per jaar zeil ik met ons schip wedstrijden op het Haringvliet en op zee. 

Het zeilen gebruik ik vaak als metafoor tijdens de uitvoering van mijn opdrachten.


Een paar keer per week kun je mij tegen komen op mijn racefiets.


Mijn Linkedin profiel