Zoeken in deze blog

OFM Strategisch onderzoek

OFM Strategische onderzoek

‘Het OFM strategisch onderzoek is een analyse van de huidige situatie van een onderneming met praktische aanbevelingen waarmee een onderneming direct resultaten kan boeken’.


De kosten voor het onderzoek worden vooraf afgesproken.

Het onderzoek kun je vergelijken met een haarscherpe foto, maar dan van een bedrijf. Het laat exact
zien hoe de onderneming er voor staat. Zoals u weet is dat heel belangrijk om te weten. Wanneer het doel duidelijk is, maar niet weet waar je staat met de onderneming, kun je geen strategie vormen om je doel te  bereiken.

Hoe werkt het………….

Alle cruciale bedrijfsprocessen welke een rol spelen bij het succes van de onderneming worden grondig geanalyseerd, je moet hier onder andere bij denken aan:

 • Het beoordelen van de PMC (product markt combinaties); 
 • het marketing en verkoopproces;
 • financiën, administratie en de informatievoorziening (o.a. de periodieke rapportage); 
 • personeel en organisatie;
 • ict; inkoop en logistiek. 

  Ook zal ik je uitlegen hoe we het aanpakken om zeker te zijn dat we een volledig beeld hebben van de organisatie en de omgevingsfactoren……

  Als je een organisatie, afdeling of projectgroep wilt managen, moet je weten waar je naar toe wilt, heb je beleid nodig, een organisatie en mensen.

  Deze zaken kun je op drie verschillende manieren integreren. Door er voor te zorgen dat alles op een technisch perfecte manier verloopt, in te spelen op te belangen van betrokkenen (organisatiepolitiek) en rekening te houden met de cultuur. Deze uitgangspunten verbinden de negen vlakken en onderwerpen. Ze zorgen voor een matrix met onderwerpen die met elkaar samenhangen.

  Er worden interviews gehouden met het management en een aantal medewerkers. Documentatie wordt bestudeerd, zoals de periodieke rapportages, procedures en procesbeschrijvingen, de website, enz. Ook wordt in het onderzoek de benchmark betrokken, hoe doet de concurrentie het.

  Kortom een situatie analyse van de onderneming. Van belang voor de onderneming, wat direct voordeel oplevert, is dat wij naast de analyse ook praktische aanbevelingen in het rapport opnemen..

  Het is geen lijvig rapport. Het rapport geeft een helder beeld waar de onderneming staat aangevuld met praktische aanbevelingen. Hiermee kan het management direct aan de slag en in korte tijd positieve resultaten bereiken.
De doorlooptijd is afhankelijk van de grootte van de onderneming. Binnen maximaal 3 a 4 weken na de start kunnen wij het rapport aan de directie presenteren. 

Laat u niet verrassen en reageer op tijd. Neem contact op met OFM en bel 078-6440040, mobiel 06-54622220 of stuur een e-mail naar pvoers@ofm-groep.nl. Met een strategisch onderzoek van OFM heeft u een scherpe analyse hoe uw organisatie er voor staat. 


Wilt u liever zelf een aan de slag met een Quick scan, doe de gratis OFM company check. Binnen 10 minuten weet u hoe uw organisatie er voor staat.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening stuur een email of neem telefonisch contact 06-54622220

Geen opmerkingen: