Zoeken in deze blog

woensdag, april 04, 2012

ONBESCHAAMD ZAKKENVULLEN

Wat is er aan de hand in Nederland!!!???

Het NRC kopt vandaag (3 april 2012) op pagina 7 'Eeuwige groei en bloei, en nu diep in de schulden'. De scholengroep Armentis zit met een torenhoge schuld van meer dan 50 miljoen euro. Altijd honger. De voormalig bestuurder Bert Molenkamp wilde meer dan alleen op de winkel passen. 

Groeien, dat was zijn devies. Hij is op tijd opgestapt en vervult nu de rol van interim bestuurder bij ROC Rivor terwijl nu voor zo'n tweehonderd medewerkers ontslag boven het hoofd hangt. Het is toch ongekend dat een dergelijke omhoog gevallen blaaskaak er zo makkelijk vanaf komt. Tien maanden geleden stapte hij op. Volgens het persbericht omdat hij toe was aan nieuwe uitdaging. Geeft die uitdaging minister Van Bijsterveldt en claim 50 miljoen en de uitkeringen van de medewerkers bij meneer Molenkamp en de toezichthouders die hun zakken vulden en hun kop in het zand staken...  

omdat meneer Molenkamp geen tegenspraak duldt. Tweehonderd medewerkers die door zijn onbehoorlijk bestuur buiten de boot vallen. Drie jaar al staat de scholengroep onder verscherpt toezicht van het ministerie van onderwijs en de inspectie van het onderwijs. Nu het kalf bijna verzopen is en gereanimeerd moet worden komend de ambtenaren in actie.

Hoe lang moet dit door gaan. Hoeveel van dergelijke voorbeelden moeten ons nog passeren voordat uiteindelijk het tij wordt gekeerd en voorkomen wordt dat dergelijke figuren er ongestraft van door kunnen gaan en Prins heerlijk bij de volgende maatschappelijk organisatie een infarct veroorzaakt. De zwakkere in de samenleving draaien er voor op. 300 Miljoen euro. Dat is het bedrag dat onderwijsminister Marja van Bijsterveldt gaat bezuinigen op onderwijs voor scholieren met een handicap of stoornis. Marja pak de kans en haal het geld op en schenk dit aan de doelgroep die het echt nodig hebben.

Dit is nu een voorbeeld uit de praktijk van een maatschappelijke organisatie waarin de sturing ontbreekt en risico's niet worden beheerst. De afgelopen jaren zijn inmiddels vele miljarden in het afvalputje verdwenen.


Geen opmerkingen: