Zoeken in deze blog

dinsdag, mei 29, 2012

Vennootschaps- en inkomstenbelasting via XBRL zorgt voor softwareproblemen


Softwarepakketten voor rapportering aan controle-instanties zijn onvoldoende in staat om op tijd met de nieuwe open standaard XBRL te werken. De afwachtende houding van accountants en softwareleveranciers heeft ervoor gezorgd dat ze nu zijn belast met de grote uitdaging om deze klus voor 2013 alsnog te klaren. Dit stelt Wilko Stronks, directeur van Reeleezee. 



Ofschoon de overheid ook afwachtend is geweest om XBRL verplicht te stellen als standaard voor uitwisseling van financiële gegevens via internet, heeft de branche, ondanks de vele media-aandacht, onvoldoende actie ondernomen. Stronks: ‘Ze hadden kunnen verwachten dat na de digitalisering van gegevens, ook naar uniformiteit in de aanlevering van deze gegevens zou worden gekeken. Vanaf 2013 is het verplicht om de vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting via XBRL te rapporteren. Dit wordt een hele klus voor de branche, aangezien er nog weinig actie is ondernomen. En dat gaat geheid ten koste van de kwaliteit.’ 


Lees het gehele artikel op FM


Wij kunnen organisaties ondersteunen bij het inrichten van Standard Business Reporting in hun financiële systemen. Kijk op financieel management en control voor meer informatie.

Geen opmerkingen: