Zoeken in deze blog

vrijdag, mei 27, 2011

‘Verouderde technologie is risico voor bedrijf’

27 mei 2011 - Hoewel het percentage IT-hardware dat de houdbaarheidsdatum heeft overschreden, sterk is gedaald, blijft de hoeveelheid verouderde technologie groot.

Dit is de belangrijkste conclusie uit het Network Barometer Report 2011 van Dimension Data, waarbij onderzoek is gedaan bij organisaties van verschillende omvang en in verschillende sectoren. Het rapport is een analyse van de netwerken die deze organisaties ondersteunen bij hun bedrijfsprocessen.

Voordeel
Het percentage IT-hardware dat tegen het einde van zijn levenscyclus zit, bedraagt nog altijd 47 procent. Organisaties kiezen er vaak voor IT-hardware pas te vervangen als die tegen het einde van zijn levenscyclus zit, met alle risico’s van dien. ‘Sommige organisaties zien de financiële voordelen in van een slim beheer van de levenscyclus van netwerkapparaten. Maar als ze de besparingen niet afzetten tegen de risico’s, kunnen ze de continuïteit van hun organisatie in de waagschaal stellen’, dat zegt Edwin de Brave, Solutions director bij Dimension Data Nederland.
Risico’s

Of de daling in IT-hardware die de LDoS (last-day-of-support) hebben overschreden, betekent dat organisaties nu een bewuste keuze maken om sommige IT-hardware tot aan een bepaalde fase in de levenscyclus te blijven inzetten, is onbekend.

Ander Dimension Data-onderzoek toont aan dat klanten geen inzicht hebben in 25 procent van hun netwerkcomponenten. Een volledig overzicht van de aanwezige technologie in de organisatie is een fundamentele voorwaarde voor intelligent en bewust hardwarebeheer. Organisaties moeten weten waar hardwarecomponenten staan, wat ze doen en wat de gevolgen zijn als ze kapot gaan en niet meer ondersteund worden.

Risico’s hebben mogelijk een desastreus effect op de productiviteit en de efficiëntie van een organisatie. In het geval van netwerkcalamiteiten krijgt de IT-afdeling te maken met crisismanagement. Strategisch gezien, kan deze afdeling daarnaast ook tot de ontdekking komen dat verouderde apparaten de nieuwe applicaties en oplossingen waar de organisatie in heeft geïnvesteerd, niet ondersteunen.

Bron: Managementonline.nl

Geen opmerkingen: